sunnuntai 20. elokuuta 2023

Toinen perinteinen Räikän puistojuoksu nautittiin kauniissa säässä

 Sääennusteen lupaama puolipilvisyys jäi kokonaan toiseksi paikan päällä vallinneelle kauniille pilvettömälle loppukesän päivän säälle. Vaikka oli lämmintä, ei kuitenkaan jouduttu kärsimään liiallisesta helteestä, vaikka saattoi hyvinkin olla, että siltäkin saattoi tuntua reitillä omaa osuutta ponnistellessa tyynessä ja aurinkoisessa säässä.

Tämä vuonna reitti oli muuten sama, mutta lähdön ja maalin merkitsevä portti oli siirretty kentän keskivaiheille, jotta sen ympäristössä olisi enemmän tilaa toimia. Ja ratkaisu tuntui onnistuneelta, joten sama järjestely toteutettaneen myös seuraavalla kerralla.

Ilmoittautumisen viimevuotisia ruuhkia saatiin nyt kevennettyä kahdella ilmoittautumispisteellä, mikä osoittautui myös toimivaksi ratkaisuksi. Vaikka vähän jonoja pääsi nytkin syntymään, saatiin ne kuitenkin hoidettua ennen kilpailutapahtuman alkamista.

Pieni teknillinen ongelma ilmeni, kun alkupään kilpailun aikana juontajan mikrofoni lakkasi yht'äkkiä toimimasta, mutta ensin henkilökohtaisilla äänivaroilla ja sitten megafonin avustamana kuulutukset saatiin kuitenkin kentällä raikumaan.

Lähdöt alkoivat nuorimmista sarjoista ja jatkuivat iässä eteenpäin aina aikuisten sarjaan asti. Aina muutaman sarjan välien tehdyt palkintojenjaot rytmittivät tapahtumaa ja antoivat välillä hengähdystauon niin kilpailijoille kuin järjestäjillekin.

Viime vuodesta poiketen nuorimpien sarja oli nyt jaettu kolmeen osaan (0-3, 4-5 ja 6-7). Nuorimpien sarjassa oli vanhemman sallittu saattaa pikku kilpailijaa, joista monet varmasti kokivatkin saattamisen oikein tervetulleeksi, koska useimmille varmaankin tilanne oli outo uus, ja olisi yksinään ollessa hyvinkin saattanut seurata hetken hiljaisuus, mutta nyt saatiin kaikki maaliin olosuhteisiin nähden oikeinkin hyvävoimaisina. 

Iän karttuessa saattajien tarve väheni ja kilpailullisuus alkoi nousta pikku hiljaa enemmän esiin. Matkat olivat kuitenkin sen verran lyhyet, että vaikka kovaa mentiinkin, niin ihan läkähdyksiin asti ei sentään jouduttu.

Omien kilpailujen jälkeen ja palkintojenjaon aikana tahi muina väliaikoina oli myös mahdollista käydä kisakioskilla ostamassa makkaraa tai kahvia.

Useammaltakin taholta kuului pois lähtiessä toivomus tapahtuman järjestämisestä uudelleen taas vuoden päästä ja se on kyllä järjestelyorganisaation tavoitekin. Perinnettä on jatkettava.

Kiitos kaikille osallistuneille sekä myös järjestelytoimikunnan työmyyrille, joita ilman tapahtumaa ei olisi saatu aikaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toinen perinteinen Räikän puistojuoksu nautittiin kauniissa säässä

 Sääennusteen lupaama puolipilvisyys jäi kokonaan toiseksi paikan päällä vallinneelle kauniille pilvettömälle loppukesän päivän säälle. Vaik...