sunnuntai 18. elokuuta 2024

III perinteinen Räikän puistojuoksu vietettiin kauniin sään vallitessa

 Sekä sää (puolipilvisestä aurinkoiseksi kääntyvä) että lämpötila (n + 22°C parhaimmillaan) osoittautuivat ennustetun veroisiksi, kun kolmannen Puistojuoksun valmisteluja tehtiin, ilmoittautumisia vastaanotettiin ja päästiin itse asiaan, siis iloiseen kirmaisuun Räikän urheilupuiston hiekkapoluilla.

Jo ennakkoilmoittuneiden määrä antoi odottaa viimevuotisen osanottajamäärän ylittyvän, mutta kuinka paljon, oli pitkään arvailujen varassa. Ilmoittautumispaikalle pääsi jälleen muodostumaan jonoja, kun osanottajamäärä lopulta osoittautui yli kaksinkertaiseksi viime vuoteen verrattuna; kovin paljon ei jääty kahdestasadasta osanottajasta vaille.

Runsas osanottajamäärä aiheutti sen, että jouduttiin useissa sarjoissa jakamaan lähtö kahteen erään, jotta voitiin varmistaa toisaalta turvallinen juoksu (ei liikaa ruuhkaa vallankaan alussa ja maalissa) ja toisaalta, että ajanotto saatiin toteutettua - jälleen - ilman kovaa ruuhkaa.

Kun aikataulu oli laadittu edellisvuoden osanottajamäärien mukaan (hiukan positiivista ennakko-odotusta toki mukana, mutta ei tarpeeksi), aiheutui nyt valitettava aikataulun venyminen. Mutta kaikesta opitaan ja ensi vuonna aikataulutus tehdään hieman eri tavalla.

Itse juoksutapahtumassa oli jälleen aistittavissa kirmaamisen riemu kussakin sarjassa, kun pienet tahi nuoret kilpailijat syöksyivät matkaan ja tekivät reitillä parhaansa, katsoen, mihin se riittää. 

Ihan pienimpien sarjassa vanhemmat saivat saattaa kilpailijoita antaen henkistä ja välillä fyysistäkin tukea, jos kilpailijalta päättäväisyys hetkeksi karisi vaikkapa jonkin kiinnostavamman asian välillä vallatessa mielen.

Ikävuosien karttuessa sarjoittain nähtiin, kuinka leikkimielisyyden ja kilpailullisuuden suhde kääntyi kilpailun suuntaan. Ja vaikka julkisuudessa paljon puhutaankin lastenkin liikkumisen vähenemisestä, paikalla olleet erittäinkin pitkän linjan kestävyysjuoksun harrastajat saattoivat harjaantuneella silmällään nähdä, että ihan hyviä, ja joukossa joitakin vallan erinomaisen lupaaviakin juoksusaskeleita oli havaittavissa. Niin lapset kuin nouseva nuoriso vaikuttivat olevan oikealla tiellä!

Paikalla ollut juontaja kannusti kilpailijoita ja tempautui itsekin tohinaan mukaan niin, että kisan jälkeen totesi huomaamattaan huutaneensa äänensä käheäksi, vaikka mikrofoni kädessään olikin.

Kisan jälkeen järjestelyjä purettaessa toimitsijoiden taholta todettiin, että tapahtuma onnistui ihan hyvin, jotakin pienen viilauksen paikkoja ilmeni ja ne otetaan ensi vuoden tapahtumaa suunniteltaessa huomioon.

Kiitoksia vielä kilpailijoille ja heidän huoltajilleen sekä talkooväelle, eiköhän ensi vuonna taas nähdä näissä merkeissä!


Ja vielä: jos haluat, voit antaa palautetta tapahtumasta ja sen onnistumisesta. 

https://forms.gle/8QDoQcq2x9XLsuHe7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

III perinteinen Räikän puistojuoksu vietettiin kauniin sään vallitessa

 Sekä sää (puolipilvisestä aurinkoiseksi kääntyvä) että lämpötila (n + 22°C parhaimmillaan) osoittautuivat ennustetun veroisiksi, kun kolman...